Team

WIE WERKEN ER BIJ HUISARTSEN OSSENMARKT

Bij huisartsen Ossenmarkt werken twee huisartsen, drie assistentes, één praktijkondersteuner somatiek en een praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg. Hieronder stellen de medewerkers zich voor.

H. SLOT-VAN DER GOOT, HUISARTS

Na de middelbare school heb ik eerst de Opleiding voor Verloskundigen gedaan in Rotterdam en enkele jaren later de Geneeskunde studie in Groningen.

In de wachttijden werkte ik als verloskundige en heb ik ook ervaring kunnen opdoen in Gynaecologie, Kindergeneeskunde, Interne/Cardiologie, Psychiatrie en de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Omdat ik een hele brede medische interesse heb wist ik al snel dat ik graag huisarts wilde worden. Na mijn specialisatie heb ik nog enkele jaren waargenomen en kon ik me uiteindelijk in 1999 vestigen in deze kleine stadspraktijk, waarin ik sindsdien met erg veel plezier werkzaam ben.

Als huisarts zorg ik voor veel verschillende patiënten; jong en oud, man en vrouw en met heel veel verschillende problemen. Elke patiënt is anders. En dat is een uitdaging die ik graag aanga.

Ik hoop en dat ik dit werk nog jaren lang mag blijven doen en dat ik voor mijn patiënten een deskundige en betrokken huisarts kan zijn.

J.J. STAM, HUISARTS

Na mijn artsexamen in 1994 ging ik werken op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis op  Curaçao. Daarna deed ik waarnemingen voor huisartsen op Curaçao en Bonaire. Ik vond dat werk zo leuk dat ik besloot om huisarts te worden.

Tijdens mijn huisartsopleiding in Engeland deed ik ervaring op in ouderenzorg, interne geneeskunde, kindergeneeskunde en gynaecologie. Terug in Nederland werkte ik als waarnemer en heb ik kort een praktijk gehad in Delfzijl. Een aantal jaren was ik docent aan de medische faculteit in Groningen.

Het mooie van mijn werk als huisarts vind ik het oplossen van de medische "raadsels", in combinatie met het omgaan met zeer verschillende mensen, die op het moment dat ze bij de dokter komen vaak zeer kwetsbaar zijn.

Vakgebieden die mijn interesse hebben zijn, orthopedie, kindergeneeskunde en cardiologie. Een vakgebied waar ik een minder dan gemiddelde interesse voor heb is psychiatrie.

WICKY VAN ZANDEN, DOKTERSASSISTENTE

Ik werk op dinsdag, donderdag en vrijdag in de praktijk.

Na jaren in de ouderenzorg gewerkt te hebben, heb ik in 2012 de opleiding tot doktersassistente afgerond. Sinds januari 2014 werk ik met veel plezier bij de praktijk aan de Ossenmarkt.

U treft mij op bovenstaande dagen vaak aan de telefoon of ziet mij aan de balie. Daarnaast doe ik tijdens het assistente spreekuur ook kleine medische handelingen. Het contact met de patiënten spreekt mij zeer aan.

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het lezen, tuinieren of wandelen.

Aleida Groothoff, doktersassistente

Mijn naam is Aleida Groothoff, sinds begin 2016 werk ik op maandag tot en met woensdag en op vrijdagochtend als doktersassistente.

Het is boeiend werk, ik vind het leuk om contact te hebben met patiënten om zodoende mijn steentje bij te dragen aan hun gezondheid.

Naast mijn werk en gezin besteed ik veel tijd aan sporten, waaronder hardlopen, fietsen, zumba en poweryoga.

Ingrid van der Deen

Vanaf 1 april 2014 ben ik met veel plezier werkzaam als praktijkondersteuner huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) bij Huisartsen Ossenmarkt. In 1998 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb ruim 13 jaar ervaring als ambulant gezinsbehandelaar. Patiënten en collega’s typeren mij als analytisch, positief stimulerend, transparant en oplossingsgericht.

Bij psychische problemen, kan de huisarts voorstellen om een afspraak met mij te maken. Ik ben aanwezig op de maandagmiddag en de woensdag. Wat kun je verwachten? In het eerste gesprek wil ik graag verhelderen wat er speelt aan klachten, welke omstandigheden daar een rol in spelen en hoe je gewend bent om te gaan met (moeilijke) zaken in je leven. Samen onderzoeken we de samenhang tussen de klachten die je ervaart, je omstandigheden en je persoonlijke stijl en op welk gebied verbetering of verandering gewenst is.

Afhankelijk van de ernst en de complexiteit van de klachten, bespreken we welk vervolg er mogelijk is. Als praktijkondersteuner GGZ zijn kortdurende vervolggesprekken mogelijk, gericht op het verkrijgen van inzicht en (praktische) handvatten om je situatie te verbeteren. Deze hulp valt onder je basisverzekering. Wanneer de inschatting is dat je voor therapie in aanmerking komt, zal in overleg met de huisarts een verwijsbrief worden opgesteld naar een (liefst door jezelf gekozen) behandelaar in de Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ (GZ-psycholoog, psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut etc.).

Vanaf 1 januari 2014 is er de wet bGGZ; dit betekent dat een doorverwijzing voor therapie alleen vergoed wordt wanneer er sprake is van een psychische stoornis volgens de DSM classificatie, een diagnose systeem in de psychiatrie. Je zorgverzekeraar vergoedt geheel of gedeeltelijk je behandeling in de Basis GGZ of de gespecialiseerde GGZ. Elke zorgverzekeraar kan de vergoeding anders regelen. Kijk daarvoor in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering of neem contact op met je verzekeraar.

Alien Geerts

Alien is Praktijkondersteuner Somatiek, ze houdt zich bezig met patienten met hoge bloeddruk, diabetes, astma etc.